تار شدن تصاویر در دوربین فیلم برداری. عکس خیره کننده ای گرفته اید اما با بررسی دقیق متوجه می شوید که تصویر تار است؟ همه سازندگان تصویر در مرحله ای از سفر عکاسی خود با تصاویر تار روبرو می شوند. اما با آگاهی از عوامل ایجاد تار شدن و نحوه جلوگیری از آن، میتوانید مطمئن شوید که تصاویرتان واضح هستند.
لرزش دوربین دلیل تار شدن تصاویر در دوربین فیلم برداری
یکی از بزرگترین مقصران برای تاری عکسها زمانی است که دوربین زمانی که شاتر باز است حرکت میکند. این به لرزش دوربین معروف است. دلیل اصلی این امر، انتخاب سرعت شاتری است که برای در دست گرفتن دوربین بسیار آهسته است. به طور کلی، کمترین سرعت برای در دست گرفتن دوربین 1/60 ثانیه است. اگرچه پیشرفتها در فناوری تثبیتکننده تصویر (فناوری داخل لنز یا دوربینی که به کاهش لرزش دوربین کمک میکند) به این معنی است که برخی از افراد میتوانند سرعت شاتر کمی پایینتر انتخاب کنند و همچنان عکسهای واضحی را هنگام نگهداشتن دستی ثبت کنند. اما برای اطمینان از اینکه تصاویر شما در سرعت های شاتر آهسته شارپ خواهند بود (هر چیزی که کمتر از 1/60 ثانیه باشد)، باید از سه پایه استفاده کنید.
مشکلات سه پایه
اما استفاده ساده از سه پایه تضمینی برای عکس های واضح نمی باشد. چندین ملاحظات و تنظیمات کلیدی وجود دارد که باید هنگام استفاده از سه پایه در دوربین خود انجام دهید:
اطمینان حاصل کنید که سه پایه خود ثابت است – به دقت فکر کنید که سه پایه خود را کجا قرار می دهید. به عنوان مثال، اگر روی پل هستید، عبور وسایل نقلیه یا حتی افراد ممکن است باعث لرزش شود که به معنای لرزش دوربین است. ممکن است متوجه شوید که در این شرایط (و به عنوان مثال در شرایط باد حتی در یک سطح سفت) آویزان کردن یک کیف سنگین (مانند کوله پشتی) در مرکز سه پایه باعث کاهش حرکت می شود. اما این تضمینی نیست. در این سناریوها، ایمنترین انتخاب، انتخاب سرعت شاتر سریعتر یا صبر کردن برای شکاف در ترافیک است.
رفع مشکلات سه پایه دوربین فیلمبداری سونی
تثبیتکننده تصویر خود را خاموش کنید – همانقدر که تثبیتکننده تصویر هنگام در دست گرفتن دوربین عالی است، زمانی که دوربین شما روی سهپایه قرار دارد چندان عالی نیست. عدم تحرک می تواند داعش را گیج کند، که سپس سعی می کند این عدم حرکت را جبران کند. این کار عکس های شما را تار می کند. بنابراین، اگر از سه پایه استفاده می کنید، لرزشگیر تصویر را خاموش کنید.
آینه خود را قفل کنید – اگر از دوربین DSLR استفاده می کنید، حرکت مکانیکی آینه که به سمت بالا می چرخد تا سنسور را در معرض دید قرار دهد می تواند باعث لرزش های کوچک شود که بر وضوح تصویر شما تأثیر می گذارد. برای جلوگیری از این امر، باید عملکرد “Lock up mirror” را در منوی دوربین خود پیدا کنید. همچنین میتوانید از حالت «نمای زنده» استفاده کنید که آینه را نیز قفل میکند.
از کنترل از راه دور یا تایمر استفاده کنید – هنگام گرفتن عکس های با نوردهی طولانی، مهم است که دوربین خود را لمس نکنید. فقط فشار دادن دکمه شاتر برای گرفتن عکس کافی است تا باعث لرزش دوربین و در نهایت تار شدن عکس ها شود. بهترین راه حل این است که از کابل آزاد استفاده کنید، یا می توانید دوربین خود را روی حالت تایمر 2 ثانیه ای تنظیم کنید، بنابراین از لمس دوربین تا باز شدن شاتر یک تاخیر وجود دارد.
سوژه متحرک
گرفتن یک تصویر واضح از یک سوژه متحرک بسیار دشوارتر است. متأسفانه، هیچ تنظیم جهانی وجود ندارد که بتواند کمک کند. توصیه من این است که همیشه با سرعت شاتر خود سریعتر از آنچه فکر می کنید نیاز دارید حرکت کنید. برای مثال، عکاسی از یک فرد در حال حرکت ممکن است به سرعت شاتر 1/200 ثانیه نیاز داشته باشد تا عمل ثابت شود. اما عکاسی از یک وسیله نقلیه در حال حرکت ممکن است به سرعت 1/2000 ثانیه نیاز داشته باشد.
تمرکز در تار شدن تصاویر در دوربین فیلم برداری
عنصر مشکل دیگر عکاسی از سوژه های متحرک، اطمینان از فوکوس صحیح است. به عنوان مثال، اگر کسی به سمت شما می دود، نقطه تمرکز شما به طور مداوم تغییر می کند. اگر روی جایی که آنها شروع کردند تمرکز کنید، زمانی که به شما نزدیکتر میشوند، محو میشوند. در این موارد، باید اطمینان حاصل کنید که «فوکوس پیوسته» را در تنظیمات دوربین خود انتخاب کرده اید تا دوربین به دنبال کردن سوژه ادامه دهد و تا زمانی که دکمه شاتر را تا نیمه نگه داشته اید، روی آن فوکوس کند.
همچنین ضروری است که مطمئن شوید روی قسمت صحیح تصویر تمرکز کرده اید. فرض کنید از فردی با دیافراگم باز (عدد f/stop کم) پرتره میگیرید، این به معنای عمق میدان کم است. اگر به اشتباه روی ناحیه ای غیر از صورت سوژه ها فوکوس کنید، تار می شود.
دیافراگم
موضوع دیگر در مورد فوکوس، عمق میدان شما (فاصله در عکس شما که در آن همه چیز واضح خواهد بود) است. انتخاب دیافراگم اشتباه برای نوع عکس می تواند به این معنی باشد که تصویر شما از فوکوس خارج شده است. این در عکاسی منظره یا مناظر شهری مهم است، جایی که شما نیاز دارید که کل صحنه واضح باشد. برای هر نوع عکاسی که به عمق میدان بیشتری نیاز دارد، باید دیافراگم خود را روی f/8 یا کمتر تنظیم کنید.
اما همچنین به یاد داشته باشید که هنگام استفاده از عمق میدان کمتر مراقب نقطه فوکوس خود باشید، زیرا حتی یک خطای کوچک در نقطه فوکوس به این معنی است که سوژه اصلی شما ممکن است خارج از فوکوس باشد.
پیشنهاد مطالعه: دلایل اصلی فوکوس نکردن دوربین سونی